انواع رست قهوه و ویژگی های آن

8 روش رست قهوه و ویژگی های آن

انواع رست قهوه و آموزش هر کدام

همه کسانی که عاشق قهوه هستند یا حتی گاهی اوقات هوس نوشیدن قهوه می کنند می دانند که قهوه هایی که  از برند های مختلف امتحان می کنند یا به صورت اتفاقی از کافه سر راه خود امتحان می کند می توانند با مزه های قبلی که امتحان کرده اند کاملا متفاوت باشد، این تفاوت به خیلی از عوامل بستگی دارد مثل نوع دانه قهوه، آب و هوایی که  درخت قهوه در آن رشد کرده و همینطور رست قهوه تاثیر بسیار زیادی در طعم قهوه دارد.

رست قهوه در واقع همان قرار دادن دانه های خام قهوه در مجاورت گرما است تا آب دانه های قهوه خام گرفته شود. دانه های خام قهوه به رنگ سبز روشن هستند و ظاهری مات دارند اما وقتی در مجاورت گرما قرار بگیرند خاصیت های شیمیایی آن تغییر کرده و به درجه های مختلفی از رنگ قهوه ای دیده میشوندو دانه های قهوه طی این مرحله به دلیل اینکه گرما آب داخل دانه را بخار می کند این فشار بخار هنگام خروج صدایی شبیه به ترکیدن دانه ذرت هنگام درست کردن پاپ کورن دارد. پس اگر تا به حال فقط قهوه دانه را به رنگ قهوه ای دیده اید یعنی آن دانه ها از مرحله رست شدن گذشته  اند و به دست شما رسیده است.

رست قهوه به طور کلی به 4 نوع :روشن، متوسط، متوسط تیره و تیره شناخته می شود. البته که میدانیم اگر تخصصی تر به رست قهوه نگاه کنیم این دسته بندی خود زیر شاخه های بیشتری دارد.

اگر شما نیز یکی از طرفداران نوشیدنی قهوه هستید و دسترسی به آسیاب یا دستگاه رست ندارید ما برای شما در فروشگاه جعبه سفید انواع و اقسام قهوه های برند با کیفیت را در بهترین قیمت بازار موجود کرده ایم و در اینجا می توانید مشاهده و تهیه نمائید.

  1. رست دارچین(cinnamon roast)

رست دارچین درواقع ملایم ترین و روشن ترین درجه رستی است که قهوه خام را تبدیل به قهوه قابل خوردن می کند. متخصصین قهوه هنگام انجام این رست همین که اولین صداهای خروج بخار آب(شبیه به ترکیدن دانه ذرت) را شنیدند دانه ها را از مجاورت با گرما دور می کنند و معمولا این نوع رست در دمایی حدود 180 درجه سانتی گراد انجام می شود. دانه های قهوه با رست دارچین به دلیل اینکه دچار تغییرات شیمیایی کمی شده اند همچنان از خاصیت اسیدی خود برخوردار است و این چنین دانه قهوه ای طعمی بکر با نت های میوه ای، گلی دارد.

بعضی از متخصصین حوزه سلامت معتقدند که رست دارچین به خاطر اینکه دستخوش تحولات شیمیایی کمتری شده از آنتی اکسیدان بالایی برخورداند و این دانه ها را جزو مواد غذایی دارویی نیز میشناسند!

رست دارچین همان طور که از نامش مشخص است دانه ها به رنگ قهوه ای بسیار روشن رنگی شبیه به دارچین دارند و پوشش قهوه به صورت مات است و مثل رست های تیره تر ظاهر روغنی ندارد. این نوع طرفداران زیادی ندارد و معمولا به ندرت میتوان در بازار پیدا کرد و اگر شما فنجان قهوه ای غلیظ با طعم و بویی قویی را ترجیح میدهید این نوع رست نمی تواند برای شما مناسب باشد!

  1. رست بلوند(blonde roast)

رست بلوند طرفداران به خصوص خود را دارد. رنگ دانه های قهوه طی این رست به رنگ قهوه روشن  و مات تبدیل می شود و معمولااین فرایند در دمایی بین 180 تا 190 درجه سانتی گراد صورت می گیرد و قبل از اینکه اولین صداهای دانه ها شنیده شود  رست دانه ها به پایان می رسد.

دانه های قهوه طی رست بلوند همچنان همان خاصیت اسیدی را دارند نوشیدنی که از این دانه ها به دست می آید طعمی با نوت شراب و مرکبات دارد و خاصیت اصیل آب و هوا و خاکی که در آن رشد کرده اند را به مصرف کننده القا می کنند.

اگر شما به قهوه های رقیق و ملایم با مزه هر چه طبیعی و درختی قهوه علاقه دارید حتما نوشیدن این قهوه شما را خوشحال خواهد کرد اما اگر قهوه های غلیظ و قوی را دوست دارید این قهوه برای شما مناسب نمی باشد.

  1. رست لایت سیتی یا نیوانگلند(light city / New England)

زمانی که به بحث وسیع قهوه میرسیم که استاندارد مشخصی نیز برایش تعریف نشده ممکن است درباره ارکان مختلف آن نظریات مختلفی باشد مثل رست نیوانگلند که بعضی آن را به نام لایت سیتی صدا می زنند. استفاده این دو نام به جای یکدیگر رایج است.

زمانی که دانه های قهوه در حرارت 190 تا 205 درجه سانتی گراد باشند و تبدیل به دانه های قهوه ای بسیار بسیار روشن متمایل به زرد شوند و اولین صداهای دانه به گوش برسد این رست به پایان می رسد. این رست به میزان خیلی کمی از رست دارچین تیره تر است و همچنان به خاطر داشتن خاصیت اسیدی طعم گلی و میوه ای دارد ولی به نسبت رست دارچین از آن ترکیب گیاه مانند خود عبور کرده و بیشتر مزه قهوه که ما به عنوان قهوه مصرفی میشناسیم درآمده است. دانه های قهوه با رست نیوانگلند/ نیوسیتی همچنان پوشش ماتی دارند و روغن دانه های قهوه به سطح نرسیده است و همان نوع دانه قهوه در مقایسه رست های دیگر خود از کافئین دارترین نوع شناخته می شود( البته بعد از خام و رست دارچین).

اگر به نوشیدن قهوه های ملایم و رنگ روشن و سبک علاقه دارید برای شما مناسب است.

  1. رست هالف سیتی  (Half City)

اگر به دنبال قهوه ای با مزه گلی، مرکباتی هستید که بدون حالت اسیدی باشد و در عین حال کافئین بالایی داشته باشد باید این نوع رست قهوه را امتحان کنید.

رست هالف سیتی میتواند در دماهای متفاوتی صورت بگیرد اما به طورکلی در دمایی بین 205 تا  215 صورت می گیرد و تا قبل از اینکه اخرین صداهای دانه های قهوه به گوش برسد رست انجام میشود. دانه های قهوه بعد از این رست به رنگ قهوه ای روشن با پوشش بدون روغنی مات هستند و دقیقا قبل از اینکه  به طعم قوی شکلاتی برسند که سنگینی کرمی داشته باشد رست تمام می شود پس نمیتوان انتظار داشت که نوشیدنی کرمی و غلیظی از این دانه ها به دست بیاید اگرچه به نسبت به آن قهوه های غلیظ کافئین بیشتری دارد.

  1. رست آمریکن (American roast)

رست آمریکن یکی از دلپذیرترین ها مشهورترین رست های قهوه است! این نوع رست در دمای حدود 210 درجه سانتی گراد صورت می گیرد. دانه های قهوه با این نوع رست به رنگ قهوه ای شکلاتی روشن هستند که به طور غالب همچنان از سطح ماتی برخورداند. طعم دانه قهوه با این رست همچنان مزه حقیقی آب هوایی که در آن رشد کرده را نشان می دهند بدون اینکه طعم دودی با آن ترکیب شده باشد.

اگه شما یکی از دوستداران و مصرف کننده های روزانه قهوه هستید قطعا از نوشیدن این قهوه لذت خواهید برد.

  1. رست سیتی (City roast)

رست سیتی جزو رست های مدیوم محسوب می شود وبرای انجام این رست باید دانه های قهوه  را در دمای 215 تا 220 درجه سانتی گراد قرار دهیم. دانه های قهوه از این رست به طعم های گرم تر و سنگین تری میرسد و میزان غلظت آن نیز بیشتر می شود. رنگ دانه های قهوه بعد از انجام رست سیتی نه به اندازه رست های لایت روشن و طلایی مانند است و نه مثل رست های دارک قهوه ای تیره و همچنین هنوز قهوه مزه اصیل دانه های خود را دارد و به یک قهوه دودی تبدیل نشده است.

این رست خیلی رایج نیست فقط بین یک سری از طرفداران خود مورد استفاده قرار می گیرد و اگر شما نیز قهوه های دودی تر علاقه دارید باید سراغ رست های تیره تر باشید.

  1. رست صبحانه (Breakfast roast)

درباره رست صبحانه یک سری اختلاف نظرها وجود دارد و برخی آن را یک رست لایت و بعضی یک رست مدیوم میشناسند و البته این نوع رست را به صورت معمول برای ترکیبات به کار میبرند یعنی دانه های قهوه رست صبحانه را از دانه های مختلف قهوه از نواحی مختلف تهیه می کنند( آب و هوای مختلف، مزرعه مختلف، کشورهای مختلف).

شاید برای تان سوال پیش بیاید که چرا این رست را رست صبحانه صدا میزنند، که پاسخ این است که دانه های این رست و ترکیب به خاطر طعم و غلظت خوب و مناسب خود طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد و جزو معمول ترین نوع قهوه های بازار است.

از لحاظ ظاهر دانه های قهوه بعد از این رست به رنگ قهوه ای و ظاهری مات میرسند و از لحاظ ترکیب شمیایی همچنان مقداری از خاصیت اسیدی اصیل خود را دارد اما نه به اندازه ای که روی مزه قهوه تاثیری آنچنانی داشته باشد.

برای رست کردن دانه های قهوه که به رست صبحانه برسند باید در دمای 210 تا 230 درجه سانتی گراد قرار بگیرند.

  1. رست فول سیتی (Full City roast)

رست فول سیتی یکی از رست های مدیوم است که حدودا در دمای 225 تا 227 درجه صورت می گیرد و وقتی بار اول صدای خروج بخار آب (شبیه ترکیدن پاپ کورن) به گوش رسید همچنان صبر می کنند و دقیقا دقایقی قبل از اینکه برای بار دوم صدا به گوش برسند از حرارت خارج می شود. ظاهر دانه های قهوه با رست فول سیتی قهوه ای شکلاتی و سطحی براق دارد چون تا حدودی چربی دانه قهوه به سطح رسیده و از این رست تا تیره تر انتظار میرود خاصیت اسیدی دانه قهوه جای خودش را به نت های شیرین تر داده باشد و افزایش بادی چشمگیری را می توان احساس کرد.

دانه های قهوه با رست فول سیتی طعمی با نت های شکلات، فندوق، کارامل و توفی دارد پس تعجبی ندارد که مورد علاقه قهوه دوستان باشد و در کنار بهبود های دیگر در بین رست های مدیوم از کافئین دارترین رست هاست!

نوشته قبلی

کپسول قهوه

نوشته بعدی

کپسول دولچه گوستو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری

سوالات متداول

قیمت ها و موجودی ها بروزه؟

بله، موجودی و قیمت های سایت بروز می باشد.

همه سفارشات طی 1 الی 2 روز کاری ارسال می گردد و پس از ارسال سفارش، کد رهگیری پست یا تیپاکس بصورت خودکار برای شما پیامک و همچنین در لینک زیر قابل پیگیری هست.

شما می توانید از طریق لینک زیر کد رهگیری خود را دریافت و از طریق سامانه رهگیری پست  از آخرین وضعیت بسته خود مطلع شوید.

شماره تماس پست مبداء : 07735422550

این روش ارسال همان پست پیشتاز می باشد با این تفاوت که بسته بندی بسیار مناسب تر و مقاوم تری دارد.

برای ثبت در خواست مرجوعی از طریق این لینک با همکاران ما در ارتباط باشید.

نیاز به راهنمایی بیشتر داری ؟

کش بک

با هر سفارش

«2 درصد» از قیمت کالا اعتبار هدیه بگیر!

با ثبت هر نظر

«10,000 تومان» اعتبار هدیه بگیر!

برای دریافت اعتبار، قبل از ثبت سفارش در سایت ثبت نام کنید.